(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Koblihy z trouby
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g)
náplň: marmeláda nebo povidla
na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Inspirace na www.mamincinyrecepty.cz
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Inspirace na www.mamincinyrecepty.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
beruska005
(upraveno)
5. 2. 2013, 19:10
zkusila jse a přišly mi nenadýchané ,tak nevím kde jsem udělala chybu když je tu plno dobrých hodnocení. Byly tušší i tak se snedly.
luciklimentova
(upraveno)
16. 1. 2012, 22:06
dobrý den mužu se zeptat jaké jsou koblihy druhý den?Jestli teda někomu zybli do druhého dnu? nejsou třeba tvrdý? děkuji za odpověď
rawenna
(upraveno)
20. 10. 2009, 20:57
Recept musím jen a jen pochválit! Těsto bylo vláčné a výborně se s ním pracovalo. Z této dávky jsem měla 15 větších koblížků! Mňamka
miskabu
(upraveno)
1. 8. 2009, 13:41
koblížky jsou moc dobrý, teda spíše mi chuťově připomínají buchty, ale výborný, děkuji za recept, určitě udělám častěji
lamate
(upraveno)
6. 6. 2009, 13:56
Dobrý den Gabrielo ,tak jsem právě vytáhla koblížky z trouby a musím napsat - VÝBORNÉ !Měla jsem z kynutého těsta strach,dělala jsem ho poprvé,ale dopadlo to myslím dobře!Už je půlka pryč !Děkuji za super receptík .....
babus36
(upraveno)
9. 6. 2009, 9:30
@lamate
Není zač, jsem ráda, že měly ůspěch.
snecka
(upraveno)
7. 5. 2009, 16:20
ja jsem je prave taky dopekla, , no ,asi nekde byla velika chyba, koblizky se mi na plechu rozjeli, , uz pri vykrajovaní, se mi neslepili k sobe, tim koleckem, a marmelada vytekla, , takze je to suche, tak kde jsem asi udelala chybu?? byla jsem z toho nadsena, ale nejak se mi nevede
babus36
(upraveno)
13. 5. 2009, 10:11
@snecka
Mrzí mě, že se vám nepovedly!!!! Obě půlky jsem i během kynutí stále přimačkávala. Zkuste si pomoct vydličkou a okraje stlačit. Ale nenechávejte se odradit neůspěchem. Mě se taky vždycky všechno nepovede. Ale zase mě to nedá a jdu do toho znova. A pak mě to těší dvojnásob, když se to zadaří. Moc vám přeji ať se dílo podaří. Nejenom u koblížků.
ajoun
(upraveno)
6. 5. 2009, 16:02
Právě jsem je dopekla a jsem naprosto nadšená Je to dokonalá mňamka Mooooooooooc děkuju za úžasný recept
babus36
(upraveno)
7. 5. 2009, 10:48
@ajoun
Moc mě těší, že vás koblížky nadchly. Není zač. Krásný den Gábina
kakousek
(upraveno)
29. 4. 2009, 18:46
dnes jsem zkusila a bomba u nás je v kurzu nutela takže byly všechny plněné nutelou a oba se oblizovali až za ušima také jsem pořád řešila ten olej ve kterém se klasicky smaží ale tohle je super moc moc dííííky
babus36
(upraveno)
1. 5. 2009, 20:36
@kakousek
Jsem ráda, že chutnaly. Zdravím Gábina
babus36
(upraveno)
23. 4. 2009, 10:08
Už jsem je vyzkoušela a maximální ůspěch. Plněny jahodovou marmeládou a nutellou. Můžu jen doporučit. Měla jsem 20 kousků. Musím poděkovat paní Janě z hor, která tento recept vložila na stránky mamincinyrecepty
zuzka89
(upraveno)
22. 4. 2009, 20:11
parádní a určitě zdravější varianta smažených
Ilonáček
(upraveno)
22. 4. 2009, 14:58